Mexican Sour Gherkin

Limonlu salatalik tadindaki minikler

Kucuk karpuz

Bakar bakmaz tadar tatmaz sevilen bıdık karpuzlar.

Yurtiçi de olsa yurtdışı da olsa gittiğim yerlerin pazarına, marketine, manavına gitmeye calışırım. Newyork’ta da market dolaşırken karşıma bu bıdıkler çıktı. Adı Mexican Sour Gherkin. Meksikalılar buna küçük karpuz diyorlar. Yetiştirmesi kolaymış. Yaprakları üzüm yaprağına benziyor. Tadı limonlu salatalık gibi, görüntüsü küçük karpuz gibi.

Tohumlarından çoğalabiliyor. İçi A, C, K, B6, B vitamin kompleksi, folik asit, magnezyum ve potasyum dolu. Tüm bu harf ve sembollerden anladığım kadarıyla sinir ve sindirim sistemine iyi geliyor, kemikler için iyi ve mutluluk kaynağı.

Çerez gibi yenebiliyor. Turşusu kuruluyor. Salatalara ve ninja içeceklere konabiliyor. Hem çocuklar hem yetişkinler tadını seviyor.

Peru’nun kinoasından sonra buna da saldırıp, yerli halkın besinlerinden birini daha gasp etmeyiz umarım. Bu gibi tarla bahçe ürünleri ihraç ürünü oldukça yerli halk endüstriyel üretime geçiyor, tohumlarla oynanıyor, fiyatlar çıkıyor, ordan oraya gereksiz yere naklediliyor. İllaki yiyeceksek iklim elverirse üretelim. Kivi de ithaldi sonra Karadeniz’de üretilmeye başlandı.

Görüntüsü ve tadının çok sevimli, çok çekici olduğunu kabul ediyorum18023